Tom Yam Campur Sumber: Buku Resepi Selera Perantau Hits: 5316 Rating: 3.55 Review: 0 | |||||||||||||
Bahan-Bahan: | |||||||||||||
½ ekor ayam (dipotong kecil) ¼ kg udang 2 batang serai(ditumbuk) 2 labu bawang besar(dibelah enam) 1 kiub perasa tom yam 2 camca besar air asam limau nipis | ¼ kg sotong 4 helai daun limau purut 4 biji cili hidup(ditumbuk) 2 biji tomato(dibelah enam) 2 camca besar cili boh atau cili serbuk Gula dan garam secukup rasa |
||||||||||||
Cara: | |||||||||||||
Panaskan air dan masukkan cili boh. Kemudian masukkan ayam, sotong, udang dan daun limau purut. Setelah ayam masak, masukkan bawang besar, serai dan cili hidup. Masukkan perasa tom yam, gula, garam dan air asam limau nipis. Kacau hingga rata. Akhir sekali, masukkan tomato yang telah dibelah tadi. |
Tuesday, 31 July 2012
Hari ni Nak MaSaK Tom Yam Campur
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment
.: Terima Kasih Diatas Komen-Komen Anda! :-) Jangan Lupe Komen Lagi tau! :.